„Akarj! Remélj! Szeress! És tiéd lesz újra a Föld!”
Herman Hesse
print
Motorozás 
 
Emlékszem jó régen azt gondoltam a motorozásról, hogy nem jó. Télen hideg, fúj a szél, nem lehet rá cuccokat pakolni pl. szekrényt.
 
Aztán vettem egy simsont, ettől a ponttól pedig nem volt megállás. :)
 
Simsonoztunk mindenhol (szántás rulz), később upgradeltem egy ETZ150-re, amit eléggé lepukkant állapotban kaptam a Yanoo-tól. Némi munka és anyagi befektetéssel sikerült szépen megcsinálni. Ezzel már nagyobb távokra el lehetett merészkedni. Emlékszem mikor először végre beindult és remegő lábakkal, kiabálva szálltam le róla, húúú ez nagyon megy!
 
Közben létrehoztuk PeetAir-el a szocimotoros weboldalt, ami mára már egy sokak által olvasott, népszerű oldal. Igaz volt olyan időszak, hogy a teljes szabad időm elvitte, de jó pár barátság alakult ki ennek kapcsán mind nekem, mind a találkózón résztvevő emberek között.
 
Aztán végül ez is gyengének bizonyult, és váltottam egy nagyobbra, egy 350-es Jawa TwinSport-ra. Sok szép emléket köszönhetek neki, például egyszer fel is rúgtam, mikor szívroham közeli állapotban voltam, mert nem akart menni az egyik henger. Körülbelül annyit szereltem mint amennyit mentem vele. A végére mielőtt eladtam már egész stabil volt. (Az előző tulaj direktben felrakta a blokkot a vázra, így állandóan szétrezegte a trafókat meg minden érzékenyebb cuccot. Mikor rájöttem szereztem egy rezgés csillapítós rögzítést.) De a hibák ellenére azért megjártam vele jó pár környező országot, még a Grossglocknerre is felküzdötte magát.
 
Jelenleg egy DL650 V-Strom a hűséges társam, optimális választás volt az én igényeimhez. Eddig 17e km-t tettem bele, nagyon elégedett vagyok vele.
 
A v-stromos találkozón amin a múltkor voltunk, meglepően jól sikerült. Eddig egy másik találkozón voltam ami ilyen nyugati motoros volt (és nem a saját szocimotoros oldalunk találkozója), arról rosszabb emlékeim voltak.
 
Közben a városi közlekedésre megvettem kollegámtól a Yamaha neos robogóját, a hideg ídőre tekintettel került rá egy bazi nagy plexi és két MZ-s kézvédő.
 
Hát röviden ennyi... Ha többet akarsz hallani, akkor gyere el egy szoci talira pl, és a tábortűz mellett rengeteg anekdótát hallhatsz pl. a lyukas dugóról és ilyesmikről.