„Akarj! Remélj! Szeress! És tiéd lesz újra a Föld!”
Herman Hesse
print

Gracie

Gracie

  • Labrador retriever
  • szuka
  • született: 2012. március 14.
 
 
2012 június 24.
 
Pécsen össze hoztunk egy találkozot Jethroval a kis malinoával és Judittal a gazdájával. :) Volt nagy játszadozás. Ilyenkor látszik, hogy mennyire más a vérmérséklete a két fajtának
Hétvégén mind két este fent aludt velünk az emeleten és egyszer sem wc-zett be, mondjuk az is igaz, hogy 5:30-kor keltett mind két nap.
Este sétáltunk Orfűn, a másik 3 kutya bement a vízbe Gracie csak rohangált a tóparton.
 
2012 június 22.
 
Ismét lent voltunk a Lupa tónál. Gracie életében először magától elkezdett úszni. Bár még bénán úszik, de majd csak bele jön. :)
 
2012 június 20.
 
Ma életében először trolizott. Teljesen nyugodtan viselte a trolizást.
 
2012 június 15.
 
Ma motorral mentünk. Lassan kezd nem elférni a tanktáskában. Most már nem alussza végig az utat, hanem nézelődik.
Mikor beértünk dolgozni, kivettem a tanktáskából, szokás szerint elment pisilni, addig a hátsó dobozból kivettem a cuccokat, de mire vissza néztem nem volt sehol. Elszökött. Kissé leizzadtam. Elkezdtem keresni, végül valaki felhívott telefonon, hogy talált egy kutyát. Nagyszerű mivel én pedig elvesztettem egyet. A becsületes megtaláló nem fogadott el semmit. Még jó, hogy annó tettünk a nyakába cetlit az elérhetőségeinkel.
 
2012 június 13.
 
Kint voltunk Csepelen a veszettség elleni oltáson. A doki elkapott egy eret. Durván néz ki ahogy folyik a vér a világos kutya szőrén. :) Aztán ha már ott voltunk Verával és a hugommal sétáltunk egyet a Duna parton. Gracie még nem mer bemenni a vízbe, de már úszott benne mikor betettük, meg egyszer be is esett magától mert elbénázta. :)
 
 
2012 június 02.

Hétvégi bringázás. Lina, Jordy futott, Gracie az utánfitóból figyelt. Időnként hagytam egy kicsit futni is.
 
2012 május 26. 

Elindultunk hármasban motorral szocitúrára. Jól viselte az utat, kb végig aludt. A kempingben pedig őrülten élvezte a rohangálást.
 
2012 május 24.
 
Bevittem reggel Verát suliba. Mire haza értem elővette a régi földel teli növényes cserepeket és egyenletesen elterítette a nappaliban. Úgy néz ki, szeretné befűvesíteni, mert eddig az élő virágok földjével tette ugyan ezt.
 
2012 május 23.
 
Reggelre úgy döntött, hogy a nagy dolgát az ágyon végzi el. Egy ágy takaróval kevesebb. :)
 
 
2012 május 22.
 
Tegnap kipróbáltam este és reagál a klikker hangjára, úgy néz ki megtanulta. Szóval kezdődhet az okítás vele.
 
 
2012 május 21.
Reggeli mérlegelés: 4,5kg
 
Ismét céges kutyát játszunk. Behoztam magammal.
Múltkor riadtan nézett a hév nagy zajára ahogy elszáguldott mellettünk, most simán játszott tovább a nagy zaj ellenére is.
 
 
2012 május 20.
 
Hajnalban szeretet csomag várt a kis fekhelyén, amit akkor vettem észre, mikor szólt, hogy pisilnie kell.
Délelőtt neki indultunk a Pécsi vásárba, ugyan nem nagy vásár volt, de gondoltuk jó bemelegítés lesz ez Gracienek, hogy lásson sok embert/nyüzsgést egy helyen. Hol gyalog de túlnyomó részt inkább kézben közlekedtünk vele mert hamar elfáradt, meleg is volt.
Aztán elindultunk haza felé, menet közben egy 3 órás fűnyírással. 
 
 
2012 május 19.
 
Anyáéknál a kertben rá tört a nagy boldogság és játszott a többi kutyával. Végül úgy döntöttünk itt az ideje a pihenésnek.
Etetésnél már, nem tombol mint az őrültek, mindig meg kell várnia még megnyugszik és szólunk, hogy ehet.

Késő délután kimentünk a Hermann Ottó tóhoz. Ott is nagy volt a vidámság, jó vizes is lett ahogy a többi kutya megrázta magát mellette. A víz érdekli, de bemenni még nem mert.
 

2012 május 18.
 
Ma sokat autóztunk. Jól viseli az autózást, leginkább alszik menetközben. Éjjel 3x jelzett, hogy ki kell mennie WC-re, ennyit a nyugodt alvásról.
 
 
2012 május 16.
 
Ma reggel felfedezte, hogy haltáp van az asztalon. :) Mire haza értem kinyitotta a dobozt és be is falta az összeset. A másik dobozt pedig szétszórta az ágyon. :)
 
 
2012 május 15.
 
Ma elpusztított egy virágot. :) Bár választhatta volna a másik pálmát, mert azt én sem szeretem. Mivel ezek nagy virágok voltak nem raktuk el, de úgy néz ki el kell. :)

 
2012 május 12.
 
Hát a szoba tisztaságban tévedtünk, közelebb áll a 0%-hoz mint bármi máshoz. De lesz ez meg jobb is.
 
A kajálásnál olyan mint egy cápa. Folyamatosan próbálja rávetni magát a tálra. De gyorsan tanul és kezd rájönni, hogy csak akkor kapja meg a kaját ha lenyugszik.
 
Reggel Jordy-t szoktattuk Gracie közelségéhez. Mostanra már meg is szagolja. A délelőttöt kint töltöttuk az udvaron, ahol is mindent megrág amit ér.
 
 
2012 május 11. - első nap
Reggeli mérlegelés: 3,5kg 
 
Az este nyugodtan telt. 6 után kicsivel lent az udvaron WC-zett. Majd vissza feküdtünk még kicsit aludni. Én hallottam valami minimális csobogást valamennyi idő múlva és egy kis tócsa is fogadott minket. Szóval még nem 100% a szoba tisztaság. :) De eddig ez az első eset.
 
Reggel sétáltunk még vele egy kicsit. Kapott nyakörvet is. Leszedni nem akarta, csak gyakran vakaródzik tőle. Séta közbe nem félt. Ha kicsit megtorpant, tovább vonultunk és jött szépen.
 
 
Ma este elmentünk Újpalotára ahol nagyi és Jerry fogadott minket, közös séta közben találkoztunk néhány kutyával akiket érdeklődve fogadott. Most először játszottak Linával miután haza értünk.
 
 
 
2012 május 10. - elhoztuk Graciet

Tegnap elmentünk Graciért. Kedves és békés környezet fogadott minket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségénél. Megismerkedtünk, majd kitöltöttük a papírokat, kaptunk egy adag tápot.
 
Haza fele beugrottunk Bambihoz, így Gracie kis motoros élményben is részesült. Nem ilyedt meg a hangzavartól, érdeklődő volt az emberek felé.
 
 Este kapott vacsit Lina és Jordy. Gracie persze egyből rárontott Lina tányérjára aki morgással jelezte neki, hogy ezt azért nem kéne. Közben Lina rám is sandított, hogy most ezt szabad e neki. De hagytuk had rendedezzék le maguk között. Végül Gracie is megkapta az ő adagját és nem hazudtolva meg Labrador őseit pillanatok alatt elpusztította.
 
Az első este aránylag jól telt. Jól elfáradt a herce hurcában. Lámpa oltáskor a saját biztonsága érdekében a neki elkerített részbe raktuk, mert egyenlőre nem tudja mit nem rághat meg és mit igen. Egy ideig sírt végül beküldtem Linát, hogy vegye át a pótmama szerepét. Így hamar álomba szenderült.