„Akarj! Remélj! Szeress! És tiéd lesz újra a Föld!”
Herman Hesse
print
Akvarisztika
 
Gyermek koromban volt édesapáméknak akváriumuk. Emlékszem gyermekként mekkora élmény volt nézni a színes úszó halacskákat.
 
Azóta sokszor motoszkált a fejemben, hogy jó lenne egy sajátot csinálni, még végül 2004-ben rászántam magam. Kaptam egy régi 150-es akit Herbály Pityu barátomtól, amit később szét kellett vágnom, majd újra ragasztani, mert el voltak engedve a ragasztások (közben természetesen az alját egy szélfuvallat felborította így összetört vágathattam újat).
 
Papír hátteret nem szerettem volna, így agyagból formáztam mintát egy teraszos háttérnek, amire üvegszál és homokkal kevert műgyanta került. Ez egy könnyen kezelhető de látványos háttér.
 
A szűrő akvárium tervezésénél Statley nyújtott segítséget. Amit ezúton is köszönök neki.
 
Most jó néhány lakója van az akváriumnak, reményeim szerint jól érzik magukat. A legutolsó lakók szumátrai díszmárnák voltak. Igen élénk halak, és nem félősek. Van pár apróbb rák is, ebből saját szaporulat is van.
 
Ajánlom mindenkinek az akváriumozást, sokszor nézegetem. Páran azt hiszik, hogy a halak csak tátognak némán a vízben, de nem. Játszanak, kergetőznek, esznek, félnek, párosodnak, stb... Szóval szerintem érdekes...